Ha nem parázol ÉN akkor is meggyógyítalak

Ne parázz

Ne parázz

Pályát tévesztettél kollegina...

2017. február 04. - Nemkertelek

Igen igen.

Sokszor megkapta az ember azt, hogy telhetetlen. Majd aki azt mondta nekem hogy telhetetlen beszélt a 12 millás Isuzu 5 személyes kabinos + platós 5 méteres mittudoménmijébe és elhajtott. Nem gondolnám hogy napi szinten munkába járáshoz egy orvosnak  egy akkora batár teherautóval kellene közlekednie. De végül is magányügy.

Azt azonban egyszer az életben magyarázza már el nekem valaki, hogy 3-4 szakma képviselőin kívül azért jól élnek az orvosok, persze egy háziorvos kolleganő 600 kártyás gyermekkörzetben kevesebbet keres mint egy valamire való gázszerelő vállalkozó. És ha a férje elhagyja vagy meghal a gyerekeinek ingyen jár az iskolai kaja, mert annyi lesz az egy főre eső... Azt azonban nem értem, hogy 8-20 szakterületen hogy lehet valakinek egyetemről kikerülve albérletben kezdve 8 év alatt saját lakása,  persze van rajta hitel, 8 millás kocsija, persze van rajta hitel, de önrész is van a világon , na azt kell megkeresni. Az önrész után meg a hiteltörlesztőt. Olyan hiteltörlesztőkről beszélünk amit a munkabérből nem lehet kifizetni. De ez egy külön bejegyzés lesz.

Illetve értem én. Pályát tévesztettem.

Az autó csupán szimbolikus értékű jelen gondlatsorban, ami azt jelenti, hogy indikátor. Indikátora az anyagi lehetőségeknek. Egyedül egyet jelent mint indikátor, hogy nem a reguláris állambácsi által mostanában megemelt fizetésből élnek. Ugyanis annak még a VW utánzat (amúgy nagyon korrekt) cseh autócsodának a legkissebb modelljére sem telik,  mármint ha nem belépőszintű modellre gondolunk, ja és főleg nem dízelmotorral. Az más kérdés hogy a kisautók túlárazottak. Nem gond.

DE a Magyar Orvosi Kamara néha a tagjainak szerez kedvezményt... 10-15-20%-ot autóvásárlásnál. Ami a leginkább kiakasztó ebben, még gesztusként értékelni sem tudom, hogy olyan márkák, és olyan modelljeire vonatkozik amit ha nem vagyok sebész, ortopédsebséz,  vállalkozó aneszteziológus a fővárosban, nőgyógyász, stb. a büdös életben nem tudok megvenni, mert a minimál önrészt sem leszek képes félretenni soha... Talán egy dízeles Dacia Lodgy is lehetne néha a MOK kedvezmények között. Dízeles...

A bejegyzés trackback címe:

https://parasolventia.blog.hu/api/trackback/id/tr4712181764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása