Ha nem parázol ÉN akkor is meggyógyítalak

Ne parázz

Ne parázz

Mert a fejfájások a CT vagy MR után jórészt örökre megszűnnek...

2016. október 20. - Nemkertelek

Mielőtt szakmabeli belém kötne, hogy vannak olyan alapbetegségek ahol muszáj azonnal képalkotó...Tudom, nem kell a rizsa. Az én véleményem jön:

A fejfájások miatt kért képalkotó vizsgálatok 80-95%-a indokolatlan. Csak azért kérik az orvosok, hogy levédjék magukat. Mert szemetek a jogászok... Meg aztán azért is kérik mert a beteg kéri... És a beteg fejfájása megszűnik, ha kezében van a negatív képalkotó vizsgálat, sokszor szinte varázsütésre!

De egy MR 30 ezer forint az államnak, és nekünk, adófizetőknek. Meg aztán annyi MR a világon másutt sincsen, hogy ennyi indokolatlan kérést  ne hónapok alatt lehessen megcsinálni, még az USA-ban sem. Ott van hogy sok esetben csinálnak egy CT-t, ha van valami rajta ami kérdéses akkor MR-t, A CT olcsóbb, igaz hogy sugárterhelés, de ugyanakkor megvan 3 azaz három perc alatt, már a beteg jól mozog, és felpattan lepattan az ágyról.... Magyarország olyan mocskosul gazdag, hogy itt a radiológus csak MR-t akar csinálni a sugárterhelésre hivatkozva. Oké, de akkor adjon nekem holnapra időpontot, ja... azt nem tud... akkor miért  is vitatkozik velem?

Tudom én hogy mikor jó csakis az MR és mikor elég egy kontrasztos CT is, csak zárjunk már ki nagy dolgokat!

Szóval 100 MR-ből 3-4 pozitív abból 2 melléklelettől az. Definitive 3.000.000 forintnyi MR-ből 90-120 ezer forintnyinak van értelme utólag, de sajnos nem lehet tudni előre kinek lesz pozitív és negatív?

Elég jó orvos vagyok, inkább felteszek még 15 kérdést a betegemnek a fejfájásával kapcsolatban, ezért klinikailag jól szétválasztom azt hogy kinek kell MR és kinek nem kell semmi sem. Persze van bizonytalanság is.

Ergó...Én fele annyi MR-t kérek mint sok kollégám. Nem találok kevesebb kórosat mint ők, sőt arányaiban  többet, mert 1,5 millió forintnyi MR-re jut az a négy pozitív. De azt kell mondjam, hogy az MR kérő kiadásakor már tudom hogy későbbi 4-ből melyik 3 betegnek lesz pozitív.(Nem kell irigykedni…) Így Elég lenne 100 helyett 4-et kérnem csak... (De a szemét pénzéhes jogászok, és az az 1 biológiai bizonytalanság miatt sajnos nekem is kell költenem az állam és a TI pénzeteket...De én csak 1,5 milliót :)

 

Hát...Ez van. De azért bízzatok az orvosban ... Tudják ők kinek kell MR... 96% valószínűséggel feleslegesen de megnyugtatóan negatív  vizsgálatod lesz. De ha kéred megcsinálják...(én mondjuk nem, ez nem a CBA) Csak ha kérsz  NE LÉGY BUNKÓ. A bankban sem vagy bunkó mert félsz hogy a biztonsági őr kivág mint macskát a tyúkolból…

A bejegyzés trackback címe:

https://parasolventia.blog.hu/api/trackback/id/tr4511825115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása